Głośniki Octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maad
    Classic
    • 2010
    • 1

Głośniki Octavia II

No to wio :lol:
    1. sesik
    2. grisha
    3. ciasto
    4. rafał
    5. robercik
    6. Gracz
    7. syn Gracza
    8. kolega Gracza (Michał)
    9. kolega Gracza (Krystian)
    10. kolega Gracza (Krzysztofffff)
  • maxpak
    Classic
    • 2009
    • 3

Głośniki Octavia II

Witam
    Jakie głośniki komplet 2+2 kupić i założyć do przodu (bo tez przodu chcę przełożyć do tyłu na kilka m-cy) Dzięki z podpowiedź

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Te z przodu ( 165 mm ) nie wejdą do tyłu bo tam są przewidziane 130mm. Co do przodu to polecam GroundZero GZTC 16 MK2 - dobre i tanie ( ok. 300 pln ). A tył to prawie bez różnicy :twisted: i tak będzie "słabo"...

Poszukaj w dziale Sound&Multimedia jest tam sporo pożytecznych informacji...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

maxpak, przy okazji proponuję wygłuszyć drzwi, napewno pomoże ...
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Dwight
          Classic
          • 2009
          • 5

Re: Głośniki Octavia II

Zamieszczone przez maxpak
          Witam
          Jakie głośniki komplet 2+2 kupić i założyć do przodu (bo tez przodu chcę przełożyć do tyłu na kilka m-cy) Dzięki z podpowiedź
          Mam u siebie Hertz ESK-165 i bardzo sobie chwale. Swietnie nadaja sie do mocniejszego uderzenia.
          Pozdrawiam

Dwight

Komentarz

• nosferatus
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 601

a z tańszych to Hertz DSK-165 - też ładnie grają
            Silnik BFQ + sekwencja KME
            CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
            Hertz HSK 165
            Hertz DBX 250
            KICX Kap 45
            KICKER ZX 200.2
            Kable - Dietz, Caliber
            Kondzio 1F
            wygłuszenie drzwi

Komentarz

• loru
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4286
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez zurcio
              przy okazji proponuję wygłuszyć drzwi, napewno pomoże ...
              no i koniecznie dystanse.
              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• kruk4
                Rider
                • 2008
                • 656

ja polecam TEC XP6 ale bez wygłuszenia nie ma sensu zmieniać głośników lepiej wygłusz i zostaw serie jak nie masz kasy... zdziwisz sie jak te seryjne potrafią grać oraz jak dużo daje wygłuszenie
                podsumowując
                chcesz poprawić car audio w swoim samochodzie tanim kosztem to słuchaj

pierwsza inwestycja to wyłguszenie drzwi (jak koledzy mówią nawet firmowe głośniki po wygłuszeniu potrafią troszke basu z siebie wydobyć)dzrwi są tak skonstrułowane że jak byś włożył do nich głośniki za 1000 zł to i tak by wydawało ci sie że pierdzą

nie jesteś dalej zadowolony z jakości dzwieku kupujesz zestaw odseparowany na przód
                głośniki np hertz pb helix ja polecam tec( ale to są moje gusta) z tańszych to phonocar nie kupuj żadnych boszmanów pyle czy innych dziwactw

mam nadzieje że ci pomogłem pozdrawiam
                OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                MOJE CAR AUDIO
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• zpluta
                  L&K
                  • 2008
                  • 1194

Do kogo w rejonie Krakowa lub Katowic można by się zwrócić z prośbą o pomoc w takim wygłuszeniu drzwi itp.? Nie żebym był taki całkiem lewy do roboty ale wolałbym przynajmniej współdziałać z kimś, kto ma już doświadczenie w tej dziedzinie. Wtedy będzie zapewne szybciej a i prawdopodobieństwo zepsucia czegoś mniejsze.

Albo po prostu: komu można zlecić taką robotę, ile to kosztuje i czemu tak drogo?
                  :

Komentarz

• Dwight
                    Classic
                    • 2009
                    • 5

Zamieszczone przez kruk4
                    chcesz poprawić car audio w swoim samochodzie tanim kosztem to słuchaj

pierwsza inwestycja to wyłguszenie drzwi (jak koledzy mówią nawet firmowe głośniki po wygłuszeniu potrafią troszke basu z siebie wydobyć)dzrwi są tak skonstrułowane że jak byś włożył do nich głośniki za 1000 zł to i tak by wydawało ci sie że pierdzą

nie jesteś dalej zadowolony z jakości dzwieku kupujesz zestaw odseparowany na przód
                    głośniki np hertz pb helix ja polecam tec( ale to są moje gusta) z tańszych to phonocar nie kupuj żadnych boszmanów pyle czy innych dziwactw
                    Zgodze sie z Toba co do wygluszenia,
                    musze jednak przyznac, ze sama wymiana fabrycznych na Hertza ESK dala duza roznice w odsluchu.
                    Pomimo, ze wygluszenia do dzis nie mam niektorzy rozgladaja sie po samochodzie i pytaja czy mam subwoofer.
                    Wpakowalem 2 pary takich glosnikow w zestawie z separatorami i gwizdkami, jedna na przod a druga na tyl.
                    Kolejna inwestycja bedzie chyba zmiana Streama na Columbusa a pozniej juz zmiana samochodu bo zakochalem sie w CX-7
                    Pozdrawiam

Dwight

Komentarz

Pracuję...